U periodu od 19 – 21. aprila, održana je druga radionica u okviru Faze 3 projekta „Sindikat u zaštiti prava zaposlenih“

Uz učešće od tridesetak članova pravnih timova sindikata, predsednika sindikalnih organizacija i članova odbora sindikata, održana je druga po redu trening radionica u okviru projekta koji će se odvijati tokom 2019. godine. Tema treninga je ponovo bila disciplinska i materijalna odgovornost zaposlenih, ali ovoga puta odgovornost koja se odnosi na zaposlene  u državnim organima i koja se u mnogome razlikuje od odgovornosti zaposlenih kod klasičnih poslodavaca, prema odredbama Zakona o radu.

Osim elaboriranja ove teme, učesnici su načelno upoznati sa činjenicom da je 2019. godina izborna godina te da će se tokom godine doneti čitav set odluka koje će definisati način, rokove i termine održavanja izbora od nivoa sindikalnih organizacija pa sve do Saveza.

Učesnici su sa velikom pažnjom i interesovanjem propratili izlaganja na ove dve teme, te uz obilje pitanja razjasnili sve nedoumice koje su imali povodom izložene materije.

Treningu je, na veliko zadovoljstvo svih učesnika, prisustvovao  gospodin Nikola Mikašinović, Koordinator programa „Inicijative za Dostojanstven rad i socijalnu sigurnost u Jugoistočnoj Evropi“ a koji Solidar, kao donator projekta, sprovodi u Srbiji.

Sledeća trening radionica je najavljena za kraj  meseca maja, a na istoj će se kao tema obrađivati aspekti vođenja kolektivnih pregovora.