Održavanjem Završne konferencije okončana je treća faza projekta „Sindikat u zaštiti prava zaposlenih“.

Tokom trajanja Faze 3 ovog projekta, sa zaposlenima je održano ukupno 7 radionica – treninga na Vlasinskom jezeru.

Na radionicama su obrađene 4 teme iz oblasti disciplinske i materijalne odgovornosti, praktičnoj primeni veština kolektivnog pregovaranja, pojmu, cilju, uticaju i posledicama mobinga na zaposlene kao i o najavljenim izmenama zakona iz oblasti radnog zakonodavstva i njihovom uticaju na položaj zaposlenih.

U cilju realizacije projektnih zadataka u trećoj fazi projkta, za učesnike radionica je priređen priručnik sa temama koje su obrađivane na održanim radionicama. Takođe, za sindikalno članstvo pripremljen je flajer koji sadrži kratka i najbitnija objašnjenja značaja i načina primene tehnika kolektivnog pregovaranja kao i upotrebe dijaloga u pokušaju prevazilaženja konflikta.

Brošura i letak za sindikalne aktiviste

Nakon datog obaveštenja da se projekat nastavlja fazom 4. koja će se odvijati tokom 2020. godine, uz prisustvu oko 60 učesnika dosadašnjih trening radionica, po sagledavanju celogodišnjeg rada, projekat je još jednom ocenjen kao veoma uspešan.