Završnom konferencijom okončana druga faza projekta Sindikat u zaštiti prava zaposlenih.

U okviru Faze 2 ovog projekta, sa zaposlenima je održano 6 radionica – treninga na Vlasinskom jezeru i jedno studijsko putovanje na Zlatibor.

Na radionicama je obrađeno 10 tema iz oblasti poznavanja zakonskih propisa, unapređenja veština kolektivnog pregovaranja, položaja i uloge sindikata u zaštiti prava zaposlenih kao i o izmenama radnog zakonodavstva te njihovom uticaju na položaj zaposlenih.

U cilju relaizacije projektnih zadataka u ovoj, drugoj fazi, za učesnike radionica je priređen priručnik sa temama koje su obrađivane na održanim radionicama, a za sindikalno članstvo – flajer sa kratkim objašnjenjima uloge sindikata u zaštiti prava zaposlenih kao i položaju sindikata u samom Zakonu o radu.

Brošura i letak za sindikalne aktiviste

Od strane učesnika radionica, a nakon datog obaveštenja da se projekat nastavlja fazom 3. koja će se odvijati tokom 2019. godine, pokrenuta je inicijativa da se i u trećoj fazi obradi deo tema vezanih za podizanje kapaciteta sindikalaca za kolektivno pregovaranje.

Projekat je u drugoj godini realizacije, okončan održavanjem završne Konferencije na kojoj je, u prisustvu oko 70 učesnika dosadašnjih trening radionica, po sagledavanju celogodišnjeg rada, isti ocenjen veoma uspešno.