Više od trideset predsednika i predstavnika sindikalnih organizacija, učestvovalo je na četvrtoj trening radionici u okviru projekta „Sindikat u zaštiti prava zaposlenih – Faza 2“.

Trening radionica, četvrta po redu u ovom projektnom ciklusu, održana je na Vlasinskom jezeru, u periodu od 21-23. septembra ove godine.

Pre radionice učesnici su uradili test kojim je procenjena pažnja sa kojom primaju informacije iz spoljnog sveta, a od koje zavisi percepcija problema sa kojima će se timovi susresti tokom rada i pregovaranja. Ovo saznanje umnogome je pojačalo pažnju sa kojom učesnici primaju informacije što je poboljšalo dalji rad.

U okviru same radionice, učesnici su se upoznali sa načinom formiranja tima, timskim radom, ulogama u efikasnom i funkcionalnom timu ali i sa prednostima odnosno, nedostacima timskog rada u odnosu na pregovore licem u lice.

U vrlo konstruktivnoj atmosferi, dva tima – formirana od učesnika radionice, izvela su vežbu „Igra sa narandžama“. Ekipa evaluatora, izabranih takođe među učesnicima, odredila je učesnicima u timu uloge prema ponašanju i iskazanim karakternim osobinama tokom „igre“, odnosno, samog treninga. Učesnici u  timovima, složili su se u velikoj meri sa dodeljenim ulogama nakon datih objašnjenja i obrazloženja karakternih osobina na osnovu kojih su klasifikovani kao učesnici tima sa striktno određenim ulogama.

Trening je završen komentarima učesnika koji su do sada učestvovali u pregovorima kao članovi timova i iznošenjem iskustava iz takvog rada.

Istovremeno je najavljeno održavanje još dve radionice do kraja ovogodišnjeg projektnog ciklusa, o čijim tačnim terminima će učesnici biti blagovremeno obavešteni.